Η «σχεσιακή στροφή» είναι ένα κίνημα που επηρεάζει μια σειρά επιστημονικών κλάδων συμπεριλαμβανομένων της νευροεπιστήμης, της ψυχανάλυσης, της ψυχοθεραπείας, της οργανωσιακής παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και, πιο πρόσφατα, του coaching. Η κύρια εστίασή του είναι στην κεντρική σημασία των ανθρώπινων σχέσεων στον καθορισμό του πώς τα άτομα αναπτύσσονται, δημιουργούν νόημα και λειτουργούν ατομικά και συλλογικά.
Αποκτήστε το βιβλίο Θεωρία και Πρακτική του Σχεσιακού Coaching από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας
Λίγα λόγια για το βιβλίο "Θεωρία και Πρακτική του Σχεσιακού Coaching"
Στο βιβλίο αυτό, ο Simon Cavicchia και η Maria Gilbert διευρύνουν την υπάρχουσα θεωρία και πρακτική του coaching εστιάζοντας στις συνέπειες της σχεσιακής στροφής στο πώς coaches και πελάτες σκέφτονται σχετικά με τη φύση της ταυτότητας, τον εαυτό, την αλλαγή, τη μάθηση και την οργανωσιακή ανάπτυξη. Αντλώντας υλικό από ποικίλες σκοπιές, όπως της σχεσιακής νευροεπιστήμης, των σχεσιακών βάσεων της ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ψυχανάλυσης, της ψυχοθεραπείας, της ντροπής, της ευαλωτότητας, της πολυπλοκότητας και των συστημικών ιδεών, οι συγγραφείς ρίχνουν φως σε πολλά από τα παράδοξα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι coaches και οι πελάτες στα σημερινά ταχέως εξελισσόμενα, ασταθή και αβέβαια οργανωσιακά περιβάλλοντα.
Αυτές περιλαμβάνουν την εμπερίεξη εντάσεων όπως η μοναδικότητα των ατομικών αναγκών έναντι των απαιτήσεων των οργανωσιακών πλαισίων, η διαχείριση των πολλαπλών προσδοκιών των ενδιαφερομένων μερών και των δικτύων, και η εξισορρόπηση των γραμμικών προσεγγίσεων με την προσαρμογή αναδυόμενων και απρόβλεπτων περιστατικών.
Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο για το σχεσιακό coaching
Δεδομένης της συνεχώς αυξανόμενης αστάθειας, της πολυπλοκότητας και της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι coaches και οι πελάτες τους, το βιβλίο αυτό καθοδηγεί τον αναγνώστη μέσα σε μια σειρά διαφωτιστικών αντιλήψεων, παραδειγμάτων και πρακτικών υποδείξεων. Αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα στους coaches να εντάξουν έναν πιο σχεσιακό προσανατολισμό στην εργασία τους και να επεκτείνουν το εύρος τους και εκείνο των πελατών τους ώστε να ανταποκρίνονται δημιουργικά στις προκλήσεις της σύγχρονης οργανωσιακής ζωής.
Αυτό το βιβλίο θα είναι χρήσιμο σε coaching ψυχολόγους που ασκούν ήδη το επάγγελμα ή εκπαιδεύονται σ' αυτό, καθώς και σε συμβούλους ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπευτές που επανεκπαιδεύονται ως coaches. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
H Maria Gilbert είναι αδειούχος κλινική ψυχολόγος, συνθετική ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτης με μακρά εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη οργανωτική συμβουλευτική ενώ παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και επόπτης. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση και την εποπτεία εποπτών. Είναι επικεφαλής των τμημάτων συνθετικής ψυχοθεραπείας και εποπτείας στο Metanoia Institute που εδρεύει στο Δυτικό Λονδίνο. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (2000 - 2002).
Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου
Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr