Άλλοι επιστρέφουν από καλοκαιρινές διακοπές κι άλλοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αυτές τις ημέρες. Είναι βέβαια και αυτοί που για διάφορους λόγους, δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές.

Όλοι όμως, φαίνεται πως μέσα στο καλοκαίρι, διαβάζουν περισσότερο, συγκριτικά με τις άλλες εποχές του χρόνου! Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε και φέτος, από τη ροή παραγγελιών στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 βιβλία ψυχολογίας που επιλέξατε περισσότερο, τον μήνα Ιούλιο, στο βιβλιοπωλείο μας.

Μαθήματα καλής ζωής

Τι συνιστά μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή;

Τι είναι τελικά η καλή ζωή;

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια μοναδική έρευνα που πραγματοποιείται τα τελευταία ογδόντα και πλέον χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Αποκτήστε το βιβλίο Μαθήματα καλής ζωής από το βιβλιοπωλείο μας.

Το εκκρεμές του νου - Ζώντας με τη διπολική διαταραχή

Ένα ταξίδι από τα ύψη της χαράς έως την άβυσσο της θλίψης. Ένα Εκκρεμές του Νου μεταξύ ζωής και θανάτου. Η αφτιασίδωτη μαρτυρία εκ των έσω για τη ζωή των διπολικών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, για την ιατρική αντιμετώπιση, για μια σκληρή, αδιαμφισβήτητη καθημερινότητα.

Αποκτήστε το βιβλίο Το εκκρεμές του νου - ζώντας με τη διπολική διαταραχή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας

Στις Σκιές του έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν

Το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Πρόκειται για το 1ο βιβλίο των νεοσύστατων εκδόσεων του PSYCHOLOGY.GR

Αποκτήστε το βιβλίο Στις σκιές του Έρωτα από το βιβλιοπωλείο μας.

Να βλέπεις στον έρωτα

Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές.

"Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν' ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι· να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου.

Αποκτήστε το βιβλίο Να βλέπεις στον Ερωτα, από το βιβλιοπωλείο μας.

Δυστυχώς δεν διάλεξα τους γονείς μου

Σε αυτό το ανατρεπτικό βιβλίο, η έγκυρη κλινική ψυχολόγος Lindsay Gibson αποκαλύπτει την καταστροφική φύση των συναισθηματικά ανώριμων γονέων, τα τοξικά μοτίβα με τα οποία μας έχουν σημαδέψει, και μας παρέχει πολύτιμους τρόπους για να θεραπευτούμε από τον πόνο, τη σύγχυση, τον θυμό και το αίσθημα εγκατάλειψης που μεταφέρουμε στο σήμερα από την παιδική μας ηλικία.

Αποκτήστε το βιβλίο Δυστυχώς δεν διάλεξα τους γονείς μου από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Η τέχνη της αγάπης

Στο κλασικό αυτό βιβλίο, "Η τέχνη της αγάπης", ο φημισμένος ψυχαναλυτής και κοινωνικός στοχαστής Έριχ Φρομ διερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές και τις όψεις της - όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που είναι διαποτισμένη από τόσες παρανοήσεις και τόσες μεγάλες προσδοκίες, αλλά επίσης την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Θεό.

Αποκτήστε το βιβλίο Η τέχνη της αγάπης από το βιβλιοπωλείο μας!

Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις

Ποια είναι τα μυστικά της ευτυχίας; Γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν καλά και πεθαίνουν ευτυχισμένοι;

Ο John Izzo μίλησε με περισσότερα από 200 άτομα μεταξύ 60-106 ετών, τα οποία περιέγραψαν γνωστοί και φίλοι ως "τα μοναδικά άτομα που ήξεραν ότι είχαν βρει την ευτυχία και το νόημα της ζωής". Μαγαζάτορες και επιζώντες του Ολοκαυτώματος, αρχηγοί φυλών και διευθύνοντες σύμβουλοι, αυτοί οι άνθρωποι, αθροιστικά, είχαν πείρα ζωής πάνω από 18.000 χρόνια.

Απάντησαν σε ερωτήσεις όπως: Τι σας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά; Τι θα ευχόσαστε να είχατε μάθει νωρίτερα; Τελικά, τι είχε σημασία και τι όχι;

Αποκτήστε το βιβλίο Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή

Αυτό το βιβλίο αυτογνωσίας που κρατάτε στα χέρια σας είναι «παιδί» της ειλικρινούς επιθυμίας για μια εκ βαθέων «εξομολόγηση».

Την «εξομολόγηση» ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό.

Αποκτήστε το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή, από το βιβλιοπωλείο μας.

Ανάμεσα σε ηλίθιους

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση;
Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα;
Δεν είστε ο μόνος!

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Ανάμεσα σε ηλίθιους από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Ζήσε, Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε;

Την ζωή δεν την αναλύουμε αλλά τη ζούμε. Τη χαρά δεν την βρίσκουμε αλλά τη φτιάχνουμε. Τελικά δεν είναι το σκοτάδι που μας τρομάζει αλλά το φως που κουβαλάμε μέσα μας.

Καμία δυσκολία δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ό,τι δυσκόλεψε το «εγώ» μας ελευθέρωσε την ψυχή μας.

Ζήσε τώρα χωρίς να ζητάς όλα να είναι τέλεια. Δε χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι ευτυχισμένος.

Η ζωή δεν έχει κάποιο νόημα, η ίδια είναι το νόημα.

Αποκτήστε το βιβλίο Ζήσε, Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε; από το βιβλιοπωλείο μας!

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.