Το στρες αποτελεί μια καθημερινή μάχη για πολλούς ανθρώπους. Οι γιατροί, και συγκεκριμένα σε αυτή τη περίπτωση, οι παιδίατροι, έχουν επιπλέον στρεσογόνους παράγοντες όπως οι ηθικές αναστολές. Η έρευνα αυτή, ανακάλυψε ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση και την ψυχολογική κατάσταση 5 γιατρών.
Οι παιδίατροι έδωσαν συνεντεύξεις στα ιδιωτικά τους γραφεία και μεμονωμένα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι κυριότεροι παράγοντες που ενισχύουν το στρες ήταν τρεις.
Τα ιδιαίτερα περιστατικά, που επέλεξαν οι παιδίατροι να μοιραστούν στις συνεντεύξεις είναι ένα από αυτά. Για παράδειγμα, παιδιά με σοβαρές ασθένειες, διάσωση περιστατικού και ανακοίνωση αρνητικών νέων σε περισσότερα από ένα άτομα.
- Οι προσωπικοί φόβοι, για παράδειγμα η ασθένεια κοντινών προσώπων,
- Η επεξεργασία συναισθημάτων ως γιατροί,
Και τέλος το στρες για την σωστή χρήση του λόγου όσον αφορά την ανακοίνωση των αρνητικών νέων είναι οι λόγοι που κάνουν τα περιστατικά ιδιαίτερα και τα επίπεδα στρες υψηλά.
Η επαγγελματική ικανοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των εργαζομένων.
- Οι ώρες εργασίας φάνηκαν να επηρεάζουν περισσότερο τους συμμετέχοντες. Τα ωράρια και οι συνθήκες εργασίας έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν την επίδοση των εργαζομένων.
- Οι θυσίες από τον προσωπικό τους χρόνο συνδέεται άμεσα με την σχέση που έχουν με τα μέλη της οικογένειά τους, όπου αποτελεί και τον τελευταίο παράγοντα.
Η επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας οικογένειας μπορεί να επηρεάσει όλα τα μέλη ξεχωριστά και σε υψηλό βαθμό. Για αυτήν την θεματική ενότητα, υπήρξαν διαφορετικές προοπτικές.
- Η πρώτη, είναι η θετική πλευρά, όπου η οικογένεια στηρίζει ενεργά το ή τα εργαζόμενα μέλη.
- Η δεύτερη, πρόκειται για εκείνους που δήλωσαν ότι η οικογένειες τους χρειάζονται μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους.
Δίνοντας την σκυτάλη σε επόμενους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα, η πρόσθεση ερωτηματολόγιων εργασιακής και οικογενειακής ικανοποίησης θα έδινε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου
Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Bsc (hons) Applied Psychology.
Ειδίκευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική ενηλίκων.
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.