Το Εργαστήριο Κινητικής Συμπεριφοράς και Αθλητικής Ψυχολογίας του ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, ενώνει τις δυνάμεις των συναδέλφων από άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης για την ανίχνευση και καταγραφή των επιδράσεων που η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και στα συναισθήματα των γονέων.
Επιδράσεις της πανδημίας στα συναισθήματα των γονέων
Η χώρα μας από τις αρχές Μαρτίου ζει σε συνθήκες καραντίνας, η οποία επιβλήθηκε ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Συνθήκες απομόνωσης και εγκλεισμού στο σπίτι με κλειστά τα σχολεία και τις δραστηριότητες των παιδιών. Συνθήκες που σίγουρα δημιουργούν έντονες προκλήσεις, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.
Εσείς, αν είστε γονέας ή κηδεμόνας παιδιού ή παιδιών και μένετε μαζί τους σε συνθήκες καραντίνας, μπορείτε να συμβάλετε στην ιδέα αυτή αν διαθέσετε περίπου 20 λεπτά συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. Με τη συμμετοχή σας θα δώσετε την ευκαιρία να μελετηθεί το θέμα αυτό και στη χώρα μας. Θα συνεισφέρετε στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που ένας γονέας αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Συμμετοχή και σκοπός της έρευνας
Η συμμετοχή σας στην έρευνα αυτή είναι ανώνυμη και απόλυτα εμπιστευτική. Η μελέτη σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και πρόσβαση στις ανώνυμες πληροφορίες έχουν μόνο οι ερευνητές της μελέτης. Αν από την έρευνα αυτή προκύψουν επιστημονικές δημοσιεύσεις, αυτό θα γίνει με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από το σύνολο των συμμετεχόντων.
Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα ακολουθήστε το σύνδεσμο: Παράγοντες ικανοποίησης και εξάντλησης των γονέων σε όλον τον κόσμο στις συνθήκες πανδημίας του COVID-19: Η κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι σημαντικό να απαντήσετε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Με τη συμμετοχή σας θα συμβάλλετε στην καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων που η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και στα συναισθήματα των γονέων.
Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email:
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου
Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr