Ακρόαση άρθρου......

Από το ερχόμενο φθινόπωρο θα λειτουργήσει το νέο τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, ως μέρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η ίδρυση του τμήματος αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς ο αριθμός των πολιτών που μένουν στο Διδυμότειχο, μειώνεται συνεχώς.

Το νέο τμήμα Ψυχολογίας θα φιλοξενείται στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη. Στη σύσκεψη, παρών ήταν ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης.

7 τα τμήματα ψυχολογίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Το συγκεκριμένο Τμήμα θα αποτελέσει το έβδομο Τμήμα Ψυχολογίας στα ΑΕΙ, ανάμεσα στα υπάρχοντα έξι Τμήματα Ψυχολογίας που ήδη λειτουργούν στο Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα).

Προβληματισμοί για τα τμήματα ψυχολογίας

Ο Φ.Αναγνωστόπουλος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, στο σχετικό ρεπορτάζ του esos.gr:

Πριν την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα πρέπει να εξεταστούν τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

  • Χρειάζεται η δημιουργία ενός νέου Τμήματος Ψυχολογίας στην περιφέρεια;
  • Θα εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο σπουδών στο νέο Τμήμα; Θα πληροί υψηλές προδιαγραφές και θα έχει κύρος;
  • Θα έχουν δυνατότητες μεταπτυχιακής εκπαίδευσης οι απόφοιτοι του νέου Τμήματος;

Συμπερασματικά, η εξαγγελία ίδρυσης ενός νέου Τμήματος Ψυχολογίας θα χρειαστεί να συνοδεύεται και από τη λήψη μέτρων ώστε να πληρούνται υψηλές προδιαγραφές στη λειτουργία του και στην ανάπτυξή του.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί γενικότερη μέριμνα για την ύπαρξη δυνατοτήτων μεταπτυχιακών σπουδών στους αποφοίτους του και νομοθετική κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων ψυχολογίας.

Η δημιουργία ΝΠΔΔ ψυχολόγων (όπως υπάρχει σε άλλους κλάδους επαγγελμάτων υγείας) θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του επαγγέλματος και στην άσκησή του με εποπτευόμενη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

ΨΗΦΙΑΚΟ MARKETING ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ: Κύκλος 11 Σεμιναρίων με Βέλτιστες Πρακτικές και Εργαλεία Διαχείρισης διαδικτυακής παρουσίας | Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR

Πηγές αναδημοσίευσης:  ert.gr | esos.gr 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr