Το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τον Dr. Leslie Greenberg με τίτλο: Δουλεύοντας με τη ντροπή και τον θυμό στην ψυχοθεραπεία.

Αυτό το σεμινάριο θα διδάξει στους θεραπευτές πρακτικές δεξιότητες για να βοηθούν τους πελάτες τους να μετασχηματίζουν την ντροπή με τον υγιή θυμό που μέχρι τώρα διέκοπταν και να επεξεργάζονται τη θλίψη του πένθους που σχετίζεται με τη ντροπή την οποία βίωναν ως παιδιά και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες που σχετίζονται με αυτή.

Μέσω διδακτικής παρουσίασης και ανασκόπησης πρόσφατων βιντεοσκοπημένων θεραπευτικών συνεδριών, ο Δρ. Leslie Greenberg θα συζητήσει συγκεκριμένες διαδικασίες αλλαγής του πελάτη και παρεμβάσεις του θεραπευτή.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που θέλουν να μάθουν να δουλεύουν με τη ντροπή και τον θυμό στην ψυχοθεραπεία. Δεν απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν

  • Τις αρχές της συναισθηματικής αλλαγής στην εργασία με τη ντροπή
  • Πώς να βοηθήσουν τους πελάτες να δουλέψουν με και να παρακάμψουν τον μη χρήσιμο θυμό/ οργή στη συνεδρία
  • Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενεργοποίηση, την επεξεργασία και τον μετασχηματισμό της δυσπροσαρμοστικής ντροπής (για παράδειγμα: παρεμβάσεις για την αυτοκριτική, ηλικιακή παλινδρόμηση, εργασία με αναμνήσεις παιδικών τραυμάτων)
  • Πως να αποκτούν πρόσβαση και να εργάζονται με τον προσαρμοστικό θυμό και την προσαρμοστική θλίψη του πένθους
  • Πως να δουλεύουν με πελάτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στα συναισθήματά τους
  • Πως να βοηθούν τους πελάτες να αναπτύξουν νέα νοήματα και αφηγήσεις

Συνοπτικές πληροφορίες σεμιναρίου

Ημερομηνίες: 17 & 18 Οκτωβρίου 2024
Διεξαγωγή: Διαδικτυακά μέσω zoom
Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 20:00
Γλώσσα: Αγγλικά
Κόστος: 150 ευρώ (μέχρι και τη Δευτέρα 30/9) – 175 ευρώ (από την Τρίτη 1/10)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα του HiEFT: Σεμινάριο με τον Leslie Greenberg

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή Dr. Leslie Greenberg

Ο Dr. Leslie Greenberg είναι διεθνής πρωτοπόρος στον τομέα της ψυχοθεραπείας και του συναισθήματος και ιδρυτής της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα.

Είναι διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο.

Ασχολείται με την έρευνα στην ψυχοθεραπεία για πάνω από 40 χρόνια και έχει συγγράψει σημαντικά κείμενα για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα. Πιο πρόσφατα βιβλία του είναι τα Changing emotion with emotion (2021) και Shame and anger in psychotherapy (2024).

Έχει λάβει πολλά επιστημονικά βραβεία για τη συμβολή του στην έρευνα στην ψυχοθεραπεία και για διακεκριμένη συνεισφορά στην Ψυχολογία ως επάγγελμα. Είναι πρώην πρόεδρος της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία.

Τώρα αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στην εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στον Καναδά και σε διεθνές επίπεδο.