Ξεκινάει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, από την  Ελληνική εταιρεία φιλοσοφίας, ψυχολογίας και έρευνας.

Στόχοι του Προγράμματος

Στόχος μας είναι η αποφοίτηση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας – Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, οι οποίοι θα ασκούν το επάγγελμα (εφόσον το επιθυμούν), τηρώντας τον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής, και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, διατηρώντας υψηλό επίπεδο πρακτικής, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχουν στους συμβουλευόμενους.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία που όχι μόνο μεταφέρει θεωρητικές αξίες, αλλά και τις εφαρμόζει έμπρακτα καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης. Τα παραπάνω απεικονίζονται και στον Κώδικα Εκπαιδευτικής δεοντολογίας που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η σχολή και οφείλουν να ακολουθούν οι σπουδαστές.

Σε ποιους απευθύνεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθήνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας ( Ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές κλπ) σε αποφοίτους ανθρωπιστικών σπουδών και υπό προυποθέσεις σε αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων

Περισσότερες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από την Ελληνική εταιρία συμβουλευτικής ( Ε.Ε.Σ) και την Ελληνική Προσωποκεντρική και βιωματική εταιρία ( ΕΠΒΕ)

 Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής αναγνωρίζει ως επαρκή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική, την εκπαίδευση σε ένα Ενιαίο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:

Α1. κορμό-εισαγωγή στη Συμβουλευτική,
Α2. βασικές δεξιότητες,
Α3. πλαίσιο,
Α4. λειτουργία,
Α5. δεοντολογία και
Β. βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη προσέγγιση.

Η διάρκεια εκπαίδευσης σύμφωνα με την ΕΕΣ απαιτείται να είναι τουλάχιστον 3 ακαδημαϊκά έτη και δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο από 6 έτη. Οι σπουδαστές καλούνται να ολοκληρώσουν σε 4 ακαδημαϊκά έτη το ανώτερο. Περαιτέρω παράταση μπορεί να δοθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν αιτήματος του σπουδαστή και με σύμφωνη απόφαση των εκπαιδευτών του.

Κατώτερη ηλικία παρακολούθησης του προγράμματος τα 24 έτη.

Για αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική μεταβείτε στο Εξειδικευμένο portal σπουδών ψυχολογίας EDU.PSYCHOLOGY.GR

Σχετικά με την Ελληνική εταιρεία φιλοσοφίας, ψυχολογίας και έρευνας

Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας με μακροχρόνια και πολύπλευρη εμπειρία στην Ελληνική πραγματικότητα. Μας ενδιαφέρει, οι άνθρωποι, που εκπαιδεύονται στο Προσωποκεντρικό κέντρο μάθησης ΥΠΑΡΞΗ, να κατανοούν βαθιά την Προσωποκεντρική προσέγγιση και να απολαμβάνουν τον σεβασμό και την ελευθερία να μαθαίνουν.

Διεύθυνση: Αιόλου 68-70, Αθήνα, 10559
Τηλέφωνα: 2103388044 & 6944417770 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Ιστοσελίδα: yparxi.edu.gr .

Εκδήλωση ενδιαφέροντος