Το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα διοργανώνει τετραήμερο εντατικό σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα για άτομα (Emotion-Focused Therapy for Individuals) με τον διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτή, θεραπευτή και ερευνητή, καθηγητή Robert Elliott, δια ζώσης στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα εντατικό βιωματικό σεμινάριο το οποίο παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να δουλέψουν αποτελεσματικά με τα συναισθήματα στην πρακτική τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα του HiEFT: Σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα – Επίπεδο 1 .

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές που ήδη εργάζονται, όσο και σε εκπαιδευόμενους θεραπευτές στα τελευταία έτη σπουδών τους. Μπορούν να το παρακολουθήσουν θεραπευτές από όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Τι θα μάθουν οι συμμετέχοντες:

  • Τις βασικές αρχές, θεωρητικές έννοιες και παρεμβάσεις της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα
  • Πως να αναγνωρίζουν και να διακρίνουν τα δυσπροσαρμοστικά από τα προσαρμοστικά συναισθήματα και πως να διευκολύνουν τους πελάτες να επιλύουν τα πρώτα και να αξιοποιούν τα δεύτερα
  • Πως να εμβαθύνουν στα συναισθήματα χρησιμοποιώντας τις βασικές διαστάσεις των συναισθημάτων
  • Πότε και πως να βοηθούν τους πελάτες να προσεγγίζουν το οδυνηρά συναισθήματα και πότε να τα μετριάζουν
  • Πότε και πως να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα
  • Πως να βοηθούν τους πελάτες να επιλύουν προβληματικές συναισθηματικές αντιδράσεις και ανοιχτά συναισθηματικά ζητήματα με άλλα άτομα
  • Πως να διευκολύνουν την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων όπως η αυτοκριτική
  • Πως να εφαρμόζουν τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος

Πιστοποίηση

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Εταιρεία για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (International Society for Emotion-Focused Therapy - ISEFT) και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από την ISEFT.

Συνοπτικές πληροφορίες σεμιναρίου

Ημερομηνίες: 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2024.
Ώρες διεξαγωγής: 10.00 με 17.30.
Τόπος: Αθήνα (δια ζώσης).
Γλώσσα: Αγγλικά, με δυνατότητα πρακτικής στα ελληνικά στις μικρές ομάδες.
Κόστος: Κανονική τιμή: 600 ευρώ (540 ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων θεραπευτών).
Τιμή έγκαιρης εγγραφής (έως 31/5/2024): 540 ευρώ (485 ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων θεραπευτών).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα του HiEFT: Σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα – Επίπεδο 1 .

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι ομότιμος καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde. Σε συνεργασία με τον Leslie Greenberg και τη Laura Rice, ανέπτυξε τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (ΘΕΣ).

Παρέχει εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε διεθνές επίπεδο. Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), Essentials of Descriptive-Interpretive Qualitative Research (2021) και Emotion-Focused Counselling in Action (2021), καθώς και περισσότερων από 190 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και κεφαλαίων βιβλίων.

Ο Robert είναι πρώην πρόεδρος της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και στο παρελθόν ήταν συνεκδότης των επιστημονικών περιοδικών Psychotherapy Research, και Person-Centered and Experiential Psychotherapies.

Έχει λάβει το βραβείο Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία και το βραβείο Carl Rogers από το τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.