Ψυχολόγος (Κλινικός-Υγείας, αρ. άδεια ασκήσεως: 3088/31-03-10) με 15ετή εμπειρία στην έρευνα και παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών σε εφήβους και ενήλικες. Εξειδικεύομαι στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT).
Με 15ετή ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία στην Κλινική Ψυχολογία, αξιοποιώ τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για να προσφέρω καινοτόμες και εξατομικευμένες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Ως Ψυχολόγος (Κλινικός-Υγείας, αρ. άδεια ασκήσεως: 3088/31-03-10) και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, συνδυάζω την πιο σύγχρονη επιστημονική γνώση με την πρακτική εμπειρία για να παρέχω υψηλής ποιότητας θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Η εκπαίδευσή μου στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT) μου επιτρέπει να αντιμετωπίζω αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών, όπως Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, Κατάθλιψη, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (OCD), γενικό άγχος, Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD), Διαταραχή Πανικού, φοβίες και άλλες κοινές ψυχικές δυσκολίες.
Επιπλέον, διαθέτω σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη ατόμων με προβλήματα στις σχέσεις τους, όπως δυσκολίες στον γάμο ή στην επικοινωνία με τα παιδιά, καθώς και στην εργασία με άτομα στο φάσμα του αυτισμού, προσαρμόζοντας τις ψυχολογικές θεραπείες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους με εξειδικευμένα εργαλεία.
Όσον αφορά στην ερευνητική μου δραστηριότητα, οι μελέτες μου εστιάζουν στην εφαρμογή αρχών της ψυχολογικής επιστήμης για την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας για άτομα που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραύμα ή βιώνουν αυτοκτονικές συμπεριφορές.
Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Παρέχω υπηρεσίες τόσο δια ζώσης όσο και online, εξασφαλίζοντας προσβάσιμη και ποιοτική ψυχολογική υποστήριξη ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών. Η συνδυασμένη μου ιδιότητα ως κλινικός και ερευνητής/ακαδημαϊκός επιτρέπει την εφαρμογή σύγχρονων, τεκμηριωμένων μεθόδων, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα ψυχικής υγείας για τους θεραπευόμενούς μου.
Κλινική Ψυχολογία - Ψυχολογία Υγείας
Παιδική κακοποίηση και συνέπειες στη σωματική υγεία:
Η κακοποίηση στην παιδική ηλικία έχει σοβαρές και μακροχρόνιες συνέπειες, επηρεάζοντας τη ζωή ενός ατόμου σε πολλαπλά επίπεδα. Τα άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιοπάθειες.
Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την επιδείνωση της ψυχικής υγείας και την ανάπτυξη αυτοκτονικών συμπεριφορών στην ενήλικη ζωή.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.