Η Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας στην οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί περισσότερες από μία θεωρητικές προσεγγίσεις ή πολλαπλές ομάδες τεχνικών για να βοηθήσει με τις ανάγκες των πελατών.

Σχετικά με την ανασυνδυασμένη εκλεκτική συμβουλευτική

Η χρήση διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων βασίζεται στην αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων του ασθενούς, και όχι στη θεωρία πίσω από κάθε θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της ψυχολογίας, πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν δημιουργηθεί ως αυτόνομες μέθοδοι. Η ανασυνδυασμένη εκλεκτική συμβουλευτική, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση πολλαπλών θεραπευτικών μεθόδων, προσπαθεί να αποφύγει το δίλημμα της επιλογής μιας μεθόδου χρησιμοποιώντας πολλαπλές προσεγγίσεις.

Η εκλεκτική μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση μιας προσέγγισης τροποποίησης συμπεριφοράς για ένα σύμπτωμα και μια ψυχαναλυτική προσέγγιση για ένα δεύτερο σύμπτωμα. Ένας εκλεκτικός ψυχοθεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν τρόπο θεραπείας για έναν ασθενή και έναν διαφορετικό για έναν άλλο ασθενή. Ο στόχος ενός τέτοιου συστηματικού και συντακτικού εκλεκτισμού είναι μια πιο αποτελεσματική θεραπεία που ταιριάζει τόσο στον πελάτη όσο και στον κλινικό.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Σε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον τομέα της Ψυχολογίας και να σπουδάσουν Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, σε όσους είχαν πάντα το όνειρο να ασχοληθούν με την Ψυχολογία,παρόλο που στην ζωή τους, ακολούθησαν μια άλλη πορεία. Αυτό είναι και το μοτίβο της Σχολής μας… Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με την ψυχολογία; Ποτέ δεν είναι αργά!! Επαληθεύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά, να κάνει κάποιος, πραγματικότητα το όνειρο του και να στραφεί σε κάτι, που πραγματικά ¨μιλάει¨ στην ψυχή του!

Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με την ψυχολογία; Ποτέ δεν είναι αργά! Σπούδασε Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Γιατί στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Γιατί ως Κέντρο έχουμε την απόλυτη πεποίθηση, πως για να γίνει κάποιος καλός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, χρειάζεται πρώτα να έχει δουλέψει τα δικά του προσωπικά κομμάτια, ώστε με τον ίδιο τρόπο και την γνώση που κατέκτησε να έχει την ικανότητα να βοηθήσει και τους θεραπευόμενούς του αργότερα. Επομένως, το πρόγραμμά μας είναι μοναδικό, καθώς περιλαμβάνει μέσα στην εκπαίδευση και χωρίς έξτρα κόστος ατομική και ομαδική θεραπεία για τον κάθε φοιτητή μας

Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Εκπαίδευσης είναι Βιωματικό, γεγονός που συντελεί στην ολοκληρωτική και καλύτερη κατανόηση των διαφορετικών προσεγγίσεων και κατ’ επέκταση στην καλύτερη δυνατή αφομοίωση τους, από τους φοιτητές μας!

Γιατί στο δικό μας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ο φοιτητής μας ξεκινά να εργάζεται μετά το 2ο έτος, με δικά μας περιστατικά και επί πληρωμή, έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

Γιατί, έχει παράλληλη Εποπτεία και Καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, ώστε να νιώθει ασφαλής.

Γιατί τη μέρα της αποφοίτησης του, δεν βρίσκεται απλώς στον δρόμο, με ένα πτυχίο στο χέρι, ψάχνοντας εργασία, άλλα έχει ήδη το γραφείο του ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ήδη έναν αριθμό θεραπευόμενων, έτσι όπως αρμόζει σε εκείνον που πήρε μια μέρα την απόφαση να αφήσει πίσω ότι παλιό και να κάνει μια τεράστια στροφή στην Ζωή του!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος