Τα σημάδια ότι ένα άτομο πάσχει από κάποιου είδους διατροφική διαταραχή μπορεί να μην γίνουν εύκολα αντιληπτά από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, καθώς συχνά οι ασθενείς ντρέπονται ή φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτά, ενώ τόσο η κατανάλωση φαγητού όσο και η εκκαθάριση γίνονται κρυφά.
Παρόλα αυτά, εάν γίνει αντιληπτό κάποια από τα παρακάτω σημάδια, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε το άτομο να αναζητήσει βοήθεια.
Η διαχείριση των περιστατικών διατροφικών διαταραχών απαιτεί την συνεργασία των επαγγελματιών υγείας. Η θεραπευτική ομάδα υποχρεωτικά περιλαμβάνει τον ψυχολόγο, τον διαιτολόγο και τον ιατρό ενώ και άλλοι επαγγελματίες όπως ο γυμναστής μπορεί να χρειαστεί να συμμετάσχουν.
Το κλειδί στην επιτυχή διαχείριση είναι η καλή συνεργασία μεταξύ των μελών αυτής της ομάδας ώστε να «μιλάνε την ίδια γλώσσα» και να έχουν κοινή πορεία για το περιστατικό.
Στην Online εκδήλωση του PSYCHOLOGY.GR, η ψυχολόγος dr Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά επιστημονική υπεύθυνη της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders και η διαιτολόγος Ιωάννα Κοντελέ θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα του συντονιστή της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων σχετικά με το πώς η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, ο κος Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος Master Practitioner on Eating Disorders.
Ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη θεματολογία του Live Webinar και δηλώστε τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Διατροφικές Διαταραχές: Η σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας ψυχολόγου και διαιτολόγου
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν και πραγματικά περιστατικά για το πως οι εποπτείες αποτελούν το καλύτερο εργαλείο ώστε η συνεννόηση μεταξύ των μελών της ομάδας να είναι άψογη, ενώ ταυτόχρονα οι επόπτες, επαγγελματίες με μεγαλύτερη εμπειρία, μπορούν να συμβουλεύσουν τα μέλη της ομάδας για την αποδοτικότερη διαχείριση των περιστατικών.
Γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στο ταξίδι της θεραπείας, ούτε ο θεραπευόμενος μα ούτε και ο θεραπευτής.
Η online εκδήλωση απευθύνεται σε σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Διαιτολόγους αλλά και σε κάθε άνθρωπο που έχει ένα επαγγελματικό ή προσωπικό ενδιαφέρον για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως εγγραφή, για δέσμευση της θέσης σας.