Απόφοιτη Ψυχολόγος, εκπαιδευόμενη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος).
Το 2016 ξεκίνησα την ακαδημαϊκή μου πορεία στον τομέα της Ψυχολογίας. Πήρα μέρος στο τριετές πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology Science και ολοκλήρωσα της σπουδές μου στο Canterbury Christ Church University (Aegean College Athens).
Παράλληλα με τις προπτυχιακές μου σπουδές παρακολούθησα μια σειρά από σεμινάρια των οποίων οι θεματικές αφορούσαν στα εξής: «Δικαστική Ψυχολογία», το οποίο είχε ως θεματολογία, «Παράγοντες που επηρεάζουν τους μύθους του βιασμού», «Stalking (αθέατη δίωξη) στην Ελλάδα» και «Εγκληματική Αφηγηματική Εμπειρία Σχιζοφρενών Εγκλημάτων».
Επίσης στο σεμινάριο «Ανακριτική/ Δικαστική Ψυχολογία: Προφίλ του Δράστη, Γεωγραφικό Προφίλ και Σύνδεση Εγκλημάτων». Τέλος έχω παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν μια δυσλειτουργία που μπορεί να εμφανίσει ένα άτομο.
Πιο αναλυτικά τα σεμινάρια αυτά φέρουν ως τίτλους «Ψυχαναγκαστική- Καταναγκαστική Διαταραχή: Περιστατικό Εποπτείας “Το Χάρτινο Φεγγάρι”», «Διαταραχές Προσωπικότητας/ Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας: Περιστατικό Εποπτείας “Μια Εύθραυστη Ισορροπία”», «Διαταραχές Πρόληψης Τροφής/ Ψυχογενής Βουλιμία: Περιστατικό Εποπτείας “Η Μεγάλη Απόδραση”» και «Ψυχώσεις/ Σχιζοφρένεια: Περιστατικό Εποπτείας “Ο Αιωρούμενος Άντρας”».
Στο τρίτο έτος των σπουδών μου, άρχισα να συγγράφω την πτυχιακή μου εργασία με τίτλο «Η Επίδραση του Παράγοντα της Κόπωσης στην Ακαδημαϊκή Ανεντιμότητα». Με την παράδοση της πτυχιακής μου, ολοκλήρωσα επιτυχώς το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία αποφοιτώντας με Upper Second Class Honours.
Επιπρόσθετα, στο τελευταίο έτος των προπτυχιακών σπουδών έκανα πρακτική άσκηση, διάρκειας 120 ωρών, στο ρόλο της παρατηρήτριας σε ατομικές συνεδρίες με παιδιά.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο συμβουλευτικής στήριξης του Κολεγίου και ήταν υπό εποπτεία. Μέσα από την ανωτέρω διαδικασία, αποφάσισα να καταρτιστώ περαιτέρω ως θεραπεύτρια.
Τέλος αυτή τη χρονιά (2019) ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία» του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος).
Η ταμπελοποίηση των ατόμων είναι ένα φαινόμενο που αναφέρεται στην τάση να αποδίδουμε ετικέτες σε ανθρώπους με βάση κάποιες συμπεριφορές, χαρακτηριστικά ή ιδιότητες που παρατηρούμε σ' αυτούς.
Διαχρονικά είναι σημαντικό να ειπωθεί πως το πένθος είναι μια πολυσύνθετη έννοια, που πλέον απασχολεί αρκετά την επιστήμη και τους διάφορους κλάδους της.
Ένα βασικό ερώτημα που έχει τεθεί από τα αρχαία χρόνια και έχει απασχολήσει την μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, για να μην πούμε όλη, είναι τι είναι ο έρωτας; Μπορεί κάποιος να τον ορίσει, μπορεί άραγε ο έρωτας να είναι για όλους μια ίδια έννοια ή ένας ίδιος ορισμός;
Κατά την γνώμη μου θαρρώ πως είναι πολύ δύσκολο ως και ακατόρθωτο να είναι για όλους κάτι κοινό, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Στη σύγχρονη εποχή το άγχος είναι ένα συναίσθημα, που μπορεί κάποιος να εικάσει, πως το έχουν αισθανθεί όλοι. Όσοι το έχουν αισθανθεί λοιπόν, μπορούν με βεβαιότητα να σκεφτούν πόσο βάναυσο βίωμα είναι για την ζωή τους. Όμως είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως έχει συμβάλει στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Προετοιμάζει το άτομο να εντοπίσει άμεσα κάποιον κίνδυνο και μπορεί να θεωρηθεί, ως ένας μηχανισμός επαγρύπνησης στην διάρκεια της ζωής του.
Διαχρονικά η τελειομανία έγκειται στα άτομα που αγωνίζονται για την άψογη συμπεριφορά, θέτουν συνεχώς υψηλά πρότυπα και επιδιώκουν συνεχώς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλιστα βιώνουν έντονη δυσαρέσκεια όταν κάτι υπολείπεται της τελειότητας. Στην επιστημονική κοινότητα οι γνώμες διίστανται, καθώς μερικοί υποστηρίζουν πως η τελειομανία είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των ατόμων, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως μπορεί να περικλείεται από μια υγιή και φυσιολογική έως μια ανθυγιεινή και νευρωτική σκέψη και συμπεριφορά.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.