Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ - M.Sc Εξειδίκευση στη Διαχείριση του Στρες και στη Γνωσιακή Επιστήμη - Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ
Υπ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού [ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.]
Πραγματοποίησα τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδ/κής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στην Ψυχολογία.
Ακολούθως φοίτησα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο: "Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας", από όπου και έλαβα την εξειδίκευσή μου στη διαχείριση του στρες και του άγχους μέσα από τεχνικές γνωσιακής αναδόμησης.
Το διάστημα αυτό πραγματοποιώ τη διδακτορική μου διατριβή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εφαρμόζοντας γνωσιακά μοντέλα ψυχοθεραπείας σε ασθενείς με χρόνια αϋπνία.
1. A novel cognitive bahavioral treatment for patients with chronic insomnia: A pilot experimental study
Tsoli Sofia MS, Vasdekis Spyros PhD et al.
2. Investigating the Effects of the Progressive Muscle Relaxation - Guided Imagery Combination on Cancer Patients Receiving Chemotherapy Treatment: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials
August Kapogiannis MS, Sofia Tsoli MS, George Chrousos PhD
3. The effects of Patients Empowerment Scale in Chronic Diseases
Sofia Tsoli MS, Michael Galanakis PhD et al.
4. Validation of the Patient Empowerment Strategies Questionnaire (PES-Q) in Greek adult patients with chronic insomnia: a pilot study on basic psychometric values.
Sofia Tsoli MS, Michael Galanakis PhD et al.
5. The Greek Version of the Vanderbilt ADHD Diagnostic Parent Rating Scale for Follow-up Assessment in Prepubertal Children with ADHD - August Kapogiannis, Gerasimos Makris, Christina Darviri, Artemios Artemiadis, Dionysios Klonaris, Sofia Tsoli, Postgraduate Course Stress Management and Health Promotion, School of Medicine, National and Kapodistrian, University of Athens Ringgold Standard Institution , Athens, Greece
Διαχείριση Στρες & Άγχους
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 10:00 | 20:00 |
Όπως προκύπτει από έρευνες, τα άτομα που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα αντιλαμβανόμενου στρες, υιοθετούν συγκεκριμένες ανθυγιεινές - καταχρηστικές συμπεριφορές ως μεθόδους διαχείρισης του στρες, οι οποίες όμως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία.
Ο όρος εξάρτηση, παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τον βιολογικό εθισμό από μια ή περισσότερες ουσίες. Η εξάρτηση από το Διαδίκτυο, ως όρος, συναντάται και ως παθολογική χρήση του διαδικτύου, παρορμητική χρήση του διαδικτύου ή προβληματική χρήση του διαδικτύου (Tonioni et al., 2012). Εντούτοις, η έννοια του εθισμού δεν αναφέρεται στο μέσον αυτό καθ’ εαυτό όπως συμβαίνει με τις ουσίες, αλλά στις δυνατότητες που δίνει και στις δραστηριότητες που παρέχει.
Οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις αποτελούν εξαρτηµένες νοητικές κατασκευές και συμπεράσματα, στα οποία καταλήγει ένα άτομο για τον εαυτό (π.χ. το να έχω κακές σκέψεις σηµαίνει ότι είµαι κακός άνθρωπος), τα οποία εκφράζονται συνήθως µε προτάσεις του τύπου «αν…τότε». Οι σκέψεις (thoughts, cognitions, thinking) αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η αυτοαξία βρίσκεται στον πυρήνα του εαυτού μας - οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας συνδέονται στενά με το πώς βλέπουμε την αξία μας ως ανθρώπινα όντα.
Η αυτοαξία έχει κοντινή συγγένεια με την αυτοεκτίμηση, χωρίς όμως να ταυτίζονται μεταξύ τους. Η αυτοεκτίμηση είναι αυτό που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και πιστεύουμε για τον εαυτό μας, ενώ η αυτοξία είναι η συνολική αξιολόγηση και αναγνώριση της ανθρώπινης δημιουργίας ως μοναδικής και αδιαμφισβήτητα πολύτιμης σε αυτή τη ζωή.
Η φυσική δραστηριότητα αποτελεί μία από τις βασικές συνιστώσες για την επίτευξη και διατήρηση ψυχικής, σωματικής και πνευματικής υγείας. Οποιαδήποτε μορφή συστηματικής σωματικής άσκησης αποτελεί πηγή αναζωογόνησης, όχι μόνο με βραχυπρόθεσμα, αλλά και με μακροπρόθεσμα οφέλη στην ψυχολογία μας.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.