Νέα ομάδα ψυχοθεραπείας Gestalt ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, από το Gestalt Synthesis

Στον χώρο της ομάδας μάς προσφέρεται η πολυτέλεια να πλησιάσουμε λίγο βαθύτερα τον εαυτό μας, να ακούσουμε το σώμα και τα συναισθήματά μας, να αντιληφθούμε ξεκάθαρα τι μας συμβαίνει, πού βρισκόμαστε και τι θέλουμε πραγματικά… όπως και τους διάφορους τρόπους που αποφεύγουμε την αλήθεια μας και αυτο-ματαιώνομαστε προβάλλοντας και πολεμώντας, σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτες, τους ανεμόμυλους της ιστορίας μας…

Έτσι ξεκινάμε φέτος ένα ταξίδι επιστροφής στον εαυτό, με συνοδοιπόρους και πολύτιμους συμμάχους τους άλλους και με αφετηρία την παρουσία στο εδώ και τώρα.

Εφόδια είναι η επίγνωση και η επαφή με την πραγματικότητα, εσωτερική και εξωτερική, απλώς έτσι όπως είναι.

Η επανασύνδεση με τον αυθεντικό μας εαυτό, το αγκάλιασμα όλων των κομματιών μας και οι αληθινές αλληλεπιδράσεις με τους άλλους μπορούν να μας αφυπνίσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας ενδυναμώσουν για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, μέσα και έξω.

Η ομάδα ψυχοθεραπείας Gestalt θα συναντιέται κάθε βδομάδα για 2 ώρες και θα παραμείνει ανοιχτή για καινούργιες συμμετοχές για κάποιο διάστημα από την έναρξή της. Για δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με τον συντονιστή.

Συνοπτικές Πληροφορίες

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Δημήτρης Τζαχάνης, Θεραπευτής Gestalt, Σωματικός-Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Οκτώβριος 2024 – Ιούνιος 2025, Τετάρτες Απογ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100€/μήνα

ΧΩΡΟΣ: Περικλέους 56, Αθήνα (Σταθμός Μοναστηράκι/Σύνταγμα)

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του εξέλιξη

Για αναλυτικές πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, μεταβείτε στο PSYVERSITY: ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT

Λίγα λόγια για το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Gestalt Synthesis

Το Gestalt Synthesis είναι ένα δίκτυο ανθρώπων από διάφορετικές προσεγγίσεις, κυρίως από τον χώρο της ψυχοθεραπείας, με όραμα την επιστροφή στο σώμα, στα συναισθήματα, στις αισθήσεις, στην πραγματικότητα του εδώ και τώρα και την αποκατάσταση της ικανότητας για αγάπη και απόλαυση της ομορφιάς της ζωής.

Η λέξη Gestalt σημαίνει μορφή, σύνολο, όλο. Έτσι και η κατεύθυνση που ακολουθούμε είναι η σύνθεση και ο εναγκαλισμός του συνόλου του ανθρώπου και της αρμονικής ανάπτυξής του. Zούμε σε έναν κατακερματισμένο υπερεγκεφαλικό πολιτισμό της εικόνας και της κατανάλωσης που επικαλύπτει το πόσο πληγωμένοι και αποσυνδεδεμένοι είμαστε από τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους, τη Φύση.

Αποζητούμε λοιπόν τη θεραπεία μέσα από την επίγνωση, αποδοχή και απαρτίωση του σωματικού εαυτού, των ενστίκτων, των τραυματισμένων κομματιών μας, της επεξεργασίας των σκοτεινών πλευρών του ψυχισμού και της αυθεντικής μας επαφής με τους άλλους· αντικρίζοντας την αλήθεια μας, ελευθερωνόμαστε. Δεν υπάρχει δρόμος, ο δρόμος είμαστε εμείς…

Συνεπώς συνθέτουμε και εφαρμόζουμε μια σειρά θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως: Ψυχοθεραπεία Gestalt, Σωματική Ψυχοθεραπεία, Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Βιοενεργητική Ανάλυση, Θεραπεία του Τραύματος, Θεραπεία του Εσωτερικού Παιδιού και άλλες.