Στο Psychology.gr ξεκινούμε έναν κύκλο εκδηλώσεων με έμπειρους ψυχοθεραπευτές, διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων προκειμένου να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα την κάθε μία προσέγγιση, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αλλά και το πεδίο εφαρμογών της.
Στην συγκεκριμένη συνάντηση, καλεσμένοι είναι 5 ψυχοθεραπευτές οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα του συντονιστή αλλά και των συμμετεχόντων, για τις παρακάτω ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις:
Ψυχανάλυση – Γιάννη Γραμματόπουλος
Προσωποκεντρική θεραπεία – Μαρία Κεφαλοπούλου
Σωματική θεραπεία – Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου
Gestalt – Πέτρος Θεοδώρου
Συνθετική θεραπεία - Σοφία Γιουρούκου
Μεταξύ άλλων, θα απαντηθούν τα ερωτήματα:
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εκάστοτε ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης;
Που μειονεκτεί η προσέγγιση; Ποια είναι η κυριότερη κριτική που έχει δεχτεί;
Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η εκάστοτε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση;
1η συνεδρία: ποια είναι η ατμόσφαιρα της 1ης συνεδρίας; Ποια είναι τα πρώτα βήματα, το περίγραμμα στην 1η συνεδρία;
Σε ποιους απευθύνεται
Η online εκδήλωση απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, παρά μόνο ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την ψυχοθεραπεία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.
Για να συμμετέχετε στην Online εκδήλωση, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση και ακολουθήστε τα βήματα εγγραφής: PSYVERSITY: DEBATE ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ
Τόπος-χρόνος εκδήλωσης
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.
Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.30
Διεύθυνση Online σεμιναρίου: ZOOM – ΠΥΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εισηγητές:
Καλεσμένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
Γιάννης Γραμματόπουλος
Ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, λακανικού προσανατολισμού.
Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University), όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές του στην ψυχανάλυση.
Μαρία Κεφαλοπούλου
H Μαρία Κεφαλοπούλου έζησε στη Γαλλία όπου και πραγματοποίησε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άσκησε το επάγγελμα του Ψυχολόγου και Συμβούλου και εξειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα αντιμετώπισης της ενδο-οικογενειακής και συντροφικής βίας και συνολικά της κακοποίησης σε όλες τις μορφές της. Είναι εκπαιδεύτρια προσωποκεντρικής προσέγγισης, στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS.
Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου
Η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο εκπαιδεύτηκε στην Μη Κατευθυντική – Παρεμβατική ψυχοθεραπεία και εμψύχωση ομάδων και αργότερα στην Σωματο-συναισθηματική απελευθέρωση και Κρανιοϊερή θεραπεία.
Πέτρος Θεοδώρου
Ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. και πιστοποιημένος επόπτης. Aνέπτυξε ως συμπληρωματικό εργαλείο την προσέγγισή του PSP (Process-Stage-Praxis), με πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Δουλεύει με άτομα, ζευγάρια, ομάδες, εποπτεία, εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία και το Playback Θέατρο. Συγγραφέας, τελευταίο του έργο: Σκιά, ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής.
Σοφία Γιουρούκου
Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάστηκε στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Κορυδαλλού. Μετεκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis center, είναι κάτοχος του ECP και μέλος της ΕAP.
Συντονίζει την εκδήλωση, η Χρύσα Πράντζαλου.
Για να συμμετέχετε στην Online εκδήλωση, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση και ακολουθήστε τα βήματα εγγραφής: PSYVERSITY: DEBATE ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ