Ψυχολόγος ΑΠΘ - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια University of Derby, Εκπαιδευθείσα σε θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητες Φύλου καθώς και στη Διαχείρηση Ψυχικού Συναισθηματικού Τραύματος- Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στη Διαχείρηση Ψυχικού Συναισθηματικού Τραύματος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και σε Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού & Ταυτότητας Φύλου.
Υπήρξε εκπαιδευθείσα στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οκανα, σε θέματα ουσιοεξάρτησης. Παράλληλα πραγματοποιεί σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα θεατρικών σπουδών, καθώς έχει έντονο ενδιαφέρον για τις τέχνες και τις θεραπείες μέσω τέχνης και θεατρικής έκφρασης.
Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με αριθμό πρωτ.:ΔΔΥ/ΠΚΜ 134348/3401.
Εργάστηκε στον δημόσιο τομέα (2014,2016) στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ Καβάλας) στο κομμάτι της διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών και της χορήγησης ψυχομετρικών τεστ.
Εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια εθελοντικά σε δομές όπως Οι Γιατροί του Κόσμου, Ο σύλλογος Εθελοντών κατα του Καρκίνου, ΠΝΟΗ-Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια, ΛΑΜΨΗ - Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, σε κάποιες απο αυτές συνεχίζει την εθελοντική της δράση μέχρι σήμερα.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη δομή της ΑΡΣΙΣ στο ξενώνα φιλοξενίας παιδιών απο κακοποίηση. Πλέον εργάζεται ιδιωτικά και δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας ατομική/ομαδική ψυχοθεραπεία, ψυχοθεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική γονέων και εφήβων.
Είναι μέλος του British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP) απο το 2017.
Είναι συντονίστρια της ομάδας γονέων "Υπερήφανοι Γονείς Θεσσαλονίκης", η οποία αποτελεί ομάδα γονέων με ΛΟΑΤ+ παιδιά, και στόχος της ομάδας είναι η κοινωνικοποίηση και ενδυνάμωσή τους, η πληροφόρηση των γονέων σε θέματα lgbt και σεξουαλικού προσανατολισμού και η καταπολέμηση των ταμπου γύρω απο το θέμα.
Υπήρξε εισηγήτρια σε σεμινάρια με θέμα το σχολικό άγχος και το άγχος εξετάσεων σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ Καβάλας, καθώς επίσης συνεργάστηκε με το ΒΙΑ ΣΤΟΠ πραγματοποιώντας σεμινάρια και ομιλίες σε σχολεία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).
Διαχείριση Κρίσεων Πανικού, Διαχείριση Ψυχικού Συναισθηματικού Τραύματος, Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού - Ταυτότητας Φύλου, Συμβουλευτική Γονέων/ Εφήβων
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 10:00 | 21:00 |
Σάββατο | 10:00 | 14:00 |
Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του 2019 και όπως κάθε νέο ξεκίνημα έτσι κι η έναρξη του καινούριου έτους συχνά αποτελεί έναυσμα για νέους στόχους, μια ευκαιρία για νέα αρχή. Συνήθως όμως αυτή η φαινομενικά θετική σκέψη ενέχει μια μεγάλη παγίδα. Η παγίδα αυτή έγκειται στην υπερβολή που μπορεί να μας διακατέχει σε σχέση με τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε και να κατακτήσουμε.
Συχνά, στο δημόσιο λόγο σε συζητήσεις σχετικές με την ομοφυλοφιλία απαντάται το επιχείρημα «ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό, τι θέλει». Η απόπειρα να γραφτεί αυτό το κείμενο δεν είναι για να ηθικολογήσω ούτε να επιχειρηματολογήσω για το γιατί αυτή η πρόταση και όμοιες με αυτή, είναι βαθιά ομοφοβικές.
Συχνά στην κλινική μου πράξη συναντώ ανθρώπους που απευθύνονται σε έναν ψυχοθεραπευτή για πρώτη φορά. Κάποιοι από αυτούς έχουν αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαδικασία, κάποιοι από την άλλη επιθυμούν να απαλλαγούν από κάποιο δυσάρεστο σύμπτωμα μη έχοντας κατά νου όμως τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η θεραπεία.
Από τις απαρχές της ζωής μας, από την πρώτη-πρώτη στιγμή που βλέπουμε το φως, το οικογενειακό δίκτυο που μας περιβάλλει πασχίζει να μας εντάξει σε αυτόν τον κόσμο. Οι μητέρες μας πολεμούν να μας μάθουν να κοιμόμαστε νωρίς και με ωράριο ως βρέφη, να κρατάμε σωστά το στήθος της, όσο μας θηλάζει.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.