Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια - Δραματοθεραπεύτρια με 20 χρόνια ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας. Ψυχοθεραπεία ατομική και σε ομάδα.
Γεννήθηκα το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασα ψυχολογία στη Γαλλία και στην Ελλάδα.
Ακολούθησα τετραετή κύκλο σπουδών στην μέθοδο της δραματοθεραπείας ενώ παρακολουθώ συνεχώς πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν τις ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα μαθήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας σε συνδυασμό με επιτόπια έρευνα στα Βαλκάνια μέσω προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχω επίσης παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα συστημικής θεραπείας και ψυχανάλυσης ομάδας.
Με σκοπό τον εμπλουτισμό της δραματοθεραπευτικής πρακτικής έχω παρακολουθήσει καλλιτεχνικά σεμινάρια και μαθήματα σε διαφορετικές τέχνες και τεχνικές όπως: butoh, τσίρκο παντομίμα, θεατρικά εργαστήρια, σωματικό θέατρο, μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου, θέατρο του καταπιεσμένου, perfrormance με τους Living Theatre, πρωτόγονη έκφραση κ.ά.
Εξασκώ συστηματικά εδώ και αρκετά χρόνια την Κινέζικη πολεμική τέχνη ται τσι.
Το πλαίσιο της θεραπείας είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και μετά από συμφωνία με τον άνθρωπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τέχνες ως διαμεσολάβηση, για την ανάδειξη ασυνείδητου υλικού αλλά και την επεξεργασία του.
Κρίσεις πανικού, προσωπική ανάπτυξη, φοβίες
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 8.00 | 22.00 |
Η κούραση είναι σύνηθες φαινόμενο στους ανθρώπους που έρχονται στο γραφείο του ψυχολόγου ζητώντας στήριξη ή ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για κάποιο θέμα που τους ταλαιπωρεί. Πολύ συχνά αυτή η κατάσταση συνδυάζεται και με διάφορους πόνους στο σώμα.
Ο Ρολάν Μπαρτ είναι κυρίως αυτός που εισήγαγε την σκέψη ότι οι εικόνες και οι φωτογραφίες κρύβουν μία δική τους σημειολογία. Αυτό δεν είναι παράξενο, αφού το κάθε τι στην συμπεριφορά μας είναι επενδυμένο με πλήθος σημείων που είναι αναγνώσιμα κυρίως από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και σπάνια είναι απόλυτα συνειδητά.
Μάρλον Μπράντο και Βίβιαν Λη, ως "Στάνλευ" και "Μπλανς" στο "Λεωφορείο ο Πόθος". Οι περισσότερες ηρωίδες του Τέννεσση Ουίλλιαμς καταλήγουν με την βία στο ψυχιατρείο....
Είναι τόσο συχνή η ανησυχία και το αίτημα για θεραπεία κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας, που δεν μπορώ παρά να γράψω λίγα πράγματα για το θέμα αυτό.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.