Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στη Συστημική Θεραπεία και στην Ειδική Αγωγή. Ατομική και οικογενειακή θεραπεία. Θεραπεία ζεύγους. θεραπεία παιδιών και εφήβων, παιγνιοθεραπεία.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη".
Κατέχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας. Χορηγεί ποικίλα τεστ νοημοσύνης, ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών,προσωπικότητας και συμπεριφοράς.
Μιλά δύο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά.
Συμμετείχε σε εκπαιδευτική ομάδα στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας Παγκρατίου, σε επιστημονικές ομάδες σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα της Αττικής, στο τμήμα παιγνιοθεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαια Κυριακού". Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πρόληψη και την παρέμβαση ατόμων και των οικογενειών τους από εξαρτησιογόνες ουσίες. Έχει εκπαιδευτεί σε εφαρμογές του συμπεριφορισμού στις διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες.
Υπήρξε εκπαιδευόμενη στα εξωτερικά ιατρεία της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών και συνθεραπεύτρια σε ομάδα απεξάρτησης αλκοολικών ατόμων στην ίδια κλινική. Εκπαιδεύτρια σε επιμορφώσεις ατόμων με αναπηρία και ψυχικών διαταραχών.
Βοηθός ερευνητής σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τις "Αντιλήψεις των γονέων για τα πραγματικά και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των εφήβων" και βοηθός ερευνητής σε έρευνα σε πληθυσμό διαβητικών ασθενών για τα χρόνια νοσήματα.
Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ψυχολόγος σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε σχολεία των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα Θηβών.
Αποτέλεσε μέλος της Διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας Βοιωτίας και του Κεντρου Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία Βοιωτίας.
Εργάστηκε στο Ψυχολογικό τμήμα του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής παρέχοντας διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους.
Συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και τη Βοιωτία. Διατηρεί γραφείο ειδικών θεραπειών στη Θήβα, όπου και παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά μέσω της παιγνιοθεραπείας στην οποία και ειδικεύεται.
Συνεργάζεται με επιστημονική ομάδα (λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και παιδοψυχίατρο) παρέχοντας συνολική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους. Πραγματοποιεί σχολές γονέων, ημερίδες, σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία και οργανώνει ομάδες συναισθηματικής αγωγής για παιδιά.
Εφηβεία! Από μόνη της ως λέξη ακούγεται σημαντική, γεμάτη περιέργεια, σαν να δυσκολεύει και λίγο, σαν να περιμένουν όλοι έφηβοι, γονείς, περιβάλλον να συμβεί κάτι δύσκολο, κάτι ανήσυχο, κάτι δυσεπίλυτο.
Όλοι περιμένουν τι στραβό θα συμβεί, τι δεν θα πάει όπως το προέβλεπαν, τι δεν θα είναι στο χέρι τους να το αντιμετωπίσουν. Και όλοι θα καταλήγουν στις ίδιες λέξεις... «Δύσκολη η εφηβεία».
Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίζουν να γκρεμίζονται τα κουτάκια που με τόσο κόπο οργάνωσες; Κουτάκια που φέρνουν δυσλειτουργία, μπερδέματα και μπλοκαρίσματα; Θα αναρωτιέσαι γιατί να πας σε ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή; Αφού έχεις τόσους καλούς φίλους που σε ακούνε και περιμένουν να σου δώσουν την λύση, αφού έχεις οικογένεια που αντέχει τις δυσκολίες και τα φορτία σου. Αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις εσύ την μαγική λύση σε όλα τα προβλήματα σου, αφού στους γύρω σου τα καταφέρνεις να τους δίνεις επιλογές.
Ένα κορίτσι μου έλεγε κάποτε: Τελικά είναι πλούτος να έχεις δύο παλάτια! Αρκεί βέβαια αυτά τα δύο παλάτια να μην έχουν πόλεμο. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να πάρει διαζύγιο όταν δεν υπερασπίζεται τη δυνατότητα συνύπαρξης του. Όταν δείχνει σαν να μην μπορεί η επιθυμία «του μαζί» να υπερβεί τις συγκρούσεις, τις διαφωνίες τους και τα προβλήματά τους.
Τι μπορεί άραγε να μας κάνει να αντέξουμε την ισοπέδωση μέσα σε μια τέτοια αβεβαιότητα; Η κινητοποίηση προς τα έξω είναι ακόμα περιορισμένη! Τι δύναμη μπορεί να αντλήσει κάποιος μέσα σε τέτοια ανασφάλεια; Υπάρχει κάτι που μας κρατάει ακόμα ενεργούς, λειτουργικούς;
Κι ενώ όλα είναι ασταμάτητα δύσκολα, πρωτόγνωρα ακατόρθωτα, άπιαστα κάποιες φορές, φτερουγίζει από μέσα μια δύναμη, η δύναμη του εαυτού. Μια δύναμη που, όταν κάποιος στηρίζεται σε ξένες δυνάμεις αγνοεί ότι την έχει. Όταν χαίρεται με δοσμένη ευχαρίστηση χωρίς να την έχει δημιουργήσει ο ίδιος δεν ξέρει καν τι από το δικό του κομμάτι χάνει. Έχει ξεχάσει να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του. Έχει αφεθεί να «ζητιανεύει» τη φροντίδα.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.