Ψυχολόγος Υγείας. BSc in Psychology (University of East London), MSc in Health Psychology (University of Kent at Canterbury).
Η Μαρία Ναλμπάντη γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1977.
Σπούδασε Ψυχολογία στην Μ. Βρετανία στο University of East London (1997-2000) και Ψυχολογία της Υγείας στο University of Kent at Canterbury. Είναι κάτοχος των πτυχίων της Ψυχολογίας ( BSc) και της Ψυχολογίας της Υγείας (MSc) αντίστοιχα.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την ψυχολογία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων.
Στην αρχή της επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με Ψυχιατρικές Κλινικές και Κέντρα Ψυχικής Υγείας ως επιστημονική συνεργάτης οπου ασκούσε τα καθήκοντα βοηθού ψυχολόγου παίρνοντας μέρος σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, βοηθώντας στην διεξαγωγή ψυχομετρικών τεστ και λαμβάνοντας ψυχιατρικά ιστορικά αποκτώντας τεράστια εμπειρία στον τομέα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Εχει συνεργαστεί με πλήθος ιατρών και άλλων φορέων στα πλαίσια θεραπείας ασθενών αλλά και ως καλεσμένη ομιλήτρια σε ανοιχτές διαλέξεις και σεμινάρια με θέματα ψυχολογίας και υγείας.
Εχει υπάρξει μέλος στο Συμβούλιο Πρόληψης Νεανικής Παραβατικότητας στον δήμο οπου διέμενε έχοντας συμβουλευτικό αλλά και παρεμβατικό ρόλο στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των εφήβων και νεαρών ενηλίκων.
Εχει συνεργαστεί με διάφορα σχολεία όλων των βαθμιδων οργανώνοντας εκπαιδευτικές ομάδες γονέων καθώς και ολοήμερα βιωματικά σεμινάρια για γονείς αλλά και παιδιά.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό Αnti - Bullying πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται με την συνεργασία των εκπαιδευτικών σε Δημοτικά σχολεία καθώς και ένα ερωτηματολόγιο για την διερεύνηση φαινομένων bullying στα σχολεία σταθμισμένο στα Ελληνικά δεδομένα. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ιδιωτικα με ιδιαίτερη έμφαση στην ολιστική προσέγγιση της θεραπείας δαφόρων νοσημάτων και διαταραχών.
Αυτή την στιγμή ζει και εργάζεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λευκωσία.
Θα την βρείτε στο Damaris Health & Wellness Center, έναν χώρο ολιστικής προσέγγισης σε αυτό που λέμε ευεξιά όπου κάνει ατομικές συνεδρίες αλλά και βιωματικά σεμινάρια αυτοβελτίωσης.
Health & Life Coaching
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 09:00 | 13:00 |
Σάββατο | 10:00 | 15:00 |
Η άνοια και η κατάθλιψη είναι δύο παθολογικές καταστάσεις, που παρατηρούνται συχνά στους ηλικιωμένους. Μπορεί να συνυπάρχουν ή να εμφανίζονται μεμονωμένα. Οι δύο αυτές καταστάσεις έχουν ομοιότητες, που καθιστούν δύσκολη τη διαφοροδιάγνωσή τους. Η σημασία της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης είναι μεγάλη τόσο για την πρόγνωση, όσο και για τη θεραπευτική τους αντιμετώπιση.
Το διαδίκτυο μπήκε δυναμικά στις ζωές μας τη δεκαετία του ’90 και εκ τότε ακολούθησε μια ραγδαία εξελικτική πορεία και απέκτησε εκατομμύρια χρήστες. Οι υπηρεσίες που προσφέρει δικαιολογούν, με το παραπάνω, το εύρος χρηστών. Καθώς είναι ένα πολυδιάστατο μέσο, οι υπηρεσίες που προσφέρει μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο αν δεν χρησιμοποιηθούν με σύνεση. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις χρηστών οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλα μέρη του χρόνου τους διαδικτυωμένοι, με αποτέλεσμα να παραμελούν τις υποχρεώσεις τους, την πραγματική ζωντανή επικοινωνία και την ίδια τη ζωή.
Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει όλοι μας τόσο έντονη κούραση ώστε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις; Πόσες φορές νιώθουμε ότι το έντονο άγχος, η σωματική και ψυχική κούραση μας καταβάλλουν;
Πότε όμως παύουμε να μιλάμε για απλή κούραση και πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης;
Το καλύτερο για κάθε ασθενή είναι να βρει έναν γιατρό ο οποίος θα προσφέρει φροντίδα επιστημονική, ευγενική και συμπονετική. Όλοι οι ασθενείς οφείλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην συναναστροφή τους με τους επαγγελματίες υγείας. Φυσικά οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα την ιατρική αλλα μερικές φορές υπάρχουν επαγγελματίες που δεν επικοινωνούν σωστά με τους ασθενείς τους.
Όσο εξαπλωμένη είναι η επιθετικότητα ανάμεσα στα παιδιά άλλο τόσο είναι και οι μηχανισμοί που μπορούν να την περιορίσουν. Οι ίδιες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν την επιθετικότητα εντοπίζουν επίσης και τους μηχανισμούς που πιθανόν μπορούν να την ελέγξουν αποτελεσματικά. Τέτοιοι μηχανισμοί μπορεί να είναι οι εξής: η εξέλιξη ιεραρχικών συστημάτων ελέγχου, η χρήση ανταμοιβής και τιμωρίας και η γνωστική εκπαίδευση. (Cole & Cole, 2002).
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.