- Home
- Ψάχνω Ειδικό Ψυχικής Υγείας: Ψυχολόγο, Ψυχίατρο, Σύμβουλο
- Θεσσαλονίκη
- Dr Αναστασία (Τέσσα) Χριστοδούλου
Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος -Νευροψυχολόγος. Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Ιατρική.
Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεύτρια.
Απόφοιτη τμήματος Ψυχολογίας Brunel University, Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Ψυχολογιας στην Ιατρική, Ινστιτουτο Ψυχιατρικής King's College
Κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Νευροψυχολογίας και Εγκληματολογίας University College London και University of Portsmouth αντίστοιχα
Εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία Επιλόχειας Κατάθλιψης (Πανεπιστημιο Reading), στην Συμβουλευτική City University και στις διαταραχές πρόσληψης τροφής (Master Practitioner’s in Eating disorders and Obesity) NCFED, Surrey, UK.
Εκπαίδευση στον Νευροψυχολογικό Ελεγχο (Pearson Assessment, UK) και την Γνωστική Αποκατάσταση (Professional Diploma in Cognitive Rehabilitation, Brain Tree Rehabilitation Centre, Surrey, UK) για άτομα με Νευρολογικά- Νευροεκφυλιστικά νοσήματα (Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Νόσος Alzheimer’s, Ανοϊκά σύνδρομα, Εγκεφαλικά Επεισόδια).
Έργασία ως Κλινική Ψυχολόγος και Νευροψυχολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS, South London and the Maudsley Trust) επί 6 συνεχή έτη όπου εξειδικεύτηκα στη διάγνωση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών.
Κακοποίηση ανηλίκων, Επιμέλεια- Επικοινωνία, Ενδοοικογενειακή Βία, Δικαστική Συμπαράσταση.
Εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία για τη Γνωστική και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη (με εποπτεία).
Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων με άδεια ασκήσεως επαγγελματος.
Κακοποίηση ανηλίκων, Επιμέλεια- Επικοινωνία, Ενδοοικογενειακή Βία, Δικαστική Συμπαράσταση
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 11:00 π.μ. | 9:00 μ.μ. |
Σάββατο | 11:00 π.μ. | 7:00 μ.μ. |
Η διαδικασία της Δικαστικής Συμπαράστασης ορίζει την διενέργεια Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης για την διαπίστωση της κατάστασης του υποβαλλόμενου προσώπου. Μία πραγματογνωμοσύνη μπορεί να διαταχθεί είτε μέσω Τεχνικού Συμβούλου, είτε μέσω αίτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Κατόπιν βάση του άρθρου 1667 ΑΚ, θα εκδικαστεί κατά την εκούσια δικαιοδοσία.
Η νόσος του Parkinson’s είναι μία χρόνια, μη ιάσιμη, νευροεκφυλιστική διαταραχή που σχετίζεται με βλάβη σε μεταιχμιακές και νεοφλοιώδεις εγκεφαλικές περιοχές. Αρχικά, εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στις ντοπαμινεργικές ίνες των νευρώνων στην οπισθιο-πλάγια περιοχή του κερκοφόρου πυρήνα. Σταδιακά, παρατηρείται απώλεια της ντοπαμίνης με την βλάβη να επεκτείνεται στο ραβδωτό, το στέλεχος και τον νωτιαίο μυελό.
Συχνά υπάρχει η παρανόηση ότι η έκπτωση των νοητικών λειτουργιών είναι χαρακτηριστικό της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης άρα και αναμενόμενο. Αυτό όμως δεν είναι η αλήθεια καθώς κάποια άτομα λόγω γενετικής προδιάθεσης και προσωπικού ιατρικού ιστορικού μπορεί να εμφανίσουν ή να μην εμφανίσουν συμπτώματα ανάλογα των ανοϊκών συνδρόμων.
Κατόπιν πολυετούς αναμονής κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΜΟΤΙΒΟ Αξιολόγηση σε συνεργασία με την Pearson Assessment Group, UK, οι κλίμακες αξιολόγησης της γενικής νοημοσύνης για εφήβους (16+ ετών) και ενήλικες, Wechsler Adult Intelligence Scale IV, Ελληνική Έκδοση.
Ο Κλινικός Νευροψυχολόγος είναι ειδικά εκπαιδευμένος στο να εξετάζει το πώς η συμπεριφορά και οι νοητικές διεργασίες σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Ο Νευροψυχολογικός Έλεγχος αξιολογεί τις νοητικές λειτουργίες αλλά και τα ελλείμματα του ασθενούς προκειμένου να εντοπιστεί ακριβώς η φύση αλλά και η περιοχή της βλάβης στον εγκέφαλο και να σχεδιαστούν οι κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.