Nέο πρόγραμμα κοινωνικοποίησης από το Εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος "Ηλίανθος" του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Η Αθήνα, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την έντονη ζωή της, προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση και κοινωνικοποίηση. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές να βιώσουν την πόλη μας με έναν μοναδικό και υποστηρικτικό τρόπο!

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος "Ηλίανθος" του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου παρουσιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα κοινωνικοποίησης και ενσωμάτωσης στην κοινότητα «Γνωρίζω την πόλη μου».

Σχεδιασμένο ειδικά για 3-7 άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 18-35 ετών, το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τις κοινωνικές δεξιότητες και την προσαρμογή σε νέες καταστάσεις.Με την καθοδήγηση δύο εξειδικευμένων θεραπευτών, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την Αθήνα, ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες γωνιές της με μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην ομάδα θα πρέπει να ανήκουν στο Επίπεδο 1 της ανάγκης υποστήριξης, να έχουν δηλαδή ήπιες δυσκολίες που σχετίζονται με θέματα κοινωνικοποίησης και ευελιξίας – προσαρμογής. Μουσεία, θέατρα, σινεμά, πάρκα, καφετέριες, εστιατόρια, και μπαράκια περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε την πόλη μας με έναν μοναδικό τρόπο;Το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου» θα πραγματοποιείται δύο Σάββατα το μήνα, πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις της ομάδας.

Μην χάσετε την ευκαιρία για δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που θα διεξάγονται στον "Ηλίανθο", Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη φιλοσοφία του προγράμματος, επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνο: 2105782341 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμπληρώστε την φόρμα ΕΔΩ και θα σας καλέσουμε άμεσα

Ελάτε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές, ζώντας την Αθήνα όπως ποτέ πριν με το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου»!