Το κατεξοχήν εξειδικευμένο Κολλέγιο στην Ψυχολογία και το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εξαιρετικό Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία.
Έναρξη 22/10/2021
Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία
Η Κλινική Ψυχολογία αποτελεί τον πιο διαδεδομένο κλάδο της Ψυχολογίας παγκοσμίως. Ειδικά στην Ελλάδα, προσελκύει μεγάλο αριθμό ψυχολόγων, ιατρών και άλλων επαγγελματιών.
Η εξειδίκευση, παρά το ότι έχει τις ρίζες της στον Ιπποκράτη, ιδρύθηκε επίσημα το 1896 από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Lightner Witmer, ο οποίος ίδρυσε και την πρώτη «ψυχολογική κλινική» για την υποστήριξη ασθενών με έντονα συμπτώματα άγχους και μαθησιακών δυσκολιών.
Η Κλινική Ψυχολογία ενσωματώνει επιστήμη, θεωρία, κλινική παρατήρηση και παρέμβαση, στοχεύοντας στην κατανόηση, αποτροπή και ανακούφιση από την ψυχολογική δυσπροσαρμοστικότητα ή δυσλειτουργία και στην προαγωγή της ευεξίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Κεντρικοί πυλώνες της εφαρμογής της αποτελούν η ψυχολογική αξιολόγηση, η κλινική γνωμάτευση/σύνθεση και η ψυχοθεραπεία.
Το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναπτύξει τη γνώση, την κατανόηση και τις δεξιότητες στους κεντρικούς θεωρητικούς, μεθοδολογικούς και εμπειρικούς τομείς της Κλινικής Ψυχολογίας.
Ενημερωθείτε για το Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας που ξεκινά στις 22/10/2021 ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο
Μεταξύ άλλων καλύπτει:
- Τη θεωρία και τα ευρήματα που διέπουν την εφαρμογή των ψυχολογικών παρεμβάσεων στην ψυχολογική δυσπροσαρμοστικότητα κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.
- Ουσιώδεις εφαρμοσμένες δεξιότητες του κλινικού ψυχολόγου, όπως συμβουλευτική και επικοινωνία με τον ασθενή, την οικογένεια και τη διεπιστημονική ομάδα, κλινική αξιολόγηση και διάγνωση, σχεδιασμό παρέμβασης κ.α.
- Ηθικά και άλλα επαγγελματικά ζητήματα στην εφαρμογή της Κλινικής Ψυχολογίας.
- Βασικές μέθοδοι έρευνας που χρησιμοποιούν οι κλινικοί ψυχολόγοι και η εφαρμογή τους σε κλινικά θέματα και πλαίσια.
- Εφαρμογές της Κλινικής Ψυχολογίας σε αντικείμενα υγείας και εγκληματολογίας, αλλά και σε εξειδικευμένα θέματα όπως η κλινική νευροψυχολογία.
Διάρκεια Προγράμματος: 1 έτος
Κριτήρια & Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
- Πανεπιστημιακό πτυχίο, κατά προτίμηση στην Ψυχολογία ή σε παρεμφερή επιστημονικό κλάδo.
- Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου IELTS 6.5 ή αντίστοιχο. Εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική γλώσσα.
- Θα προτιμηθούν όσοι έχουν ολοκληρώσει ερευνητική πτυχιακή εργασία κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους.
- Δυο χρόνια εργασιακής εμπειρίας είναι επιθυμητά, αλλά όχι απαραίτητα.
- Δυο συστατικές επιστολές.
- Πολύ καλή γνώση (σε επίπεδο πρώτου πτυχίου) Έρευνας & Μεθοδολογίας με χρήση SPSS. (Όποιος υποψήφιος δεν καλύπτει το παραπάνω μπορεί να παρακολουθήσει ένα ειδικό εντατικό πρόγραμμα στο ICPS)