Το ΔΙΚΕΨΥ, Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής) διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχολογίας και προγράμματα για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, τα οποία απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές), εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Δείτε μερικά από αυτά στην Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr.

Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy) για παιδιά και εφήβους

Σάββατο & Κυριακή 23-24/05/2020

Εισηγήτρια: Τασίου Ασπασία, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Παιδικό Ιχνογράφημα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 09/11 – Κυριακή 10/11 2019

Εισηγήτρια: Τασίου Ασπασία, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Το Παιδικό Ιχνογράφημα αποτελεί ένα μέσο συμβολικής έκφρασης του εσωτερικού κόσμου των παιδιών ( του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις διάφορες καταστάσεις, των σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών, φόβων τους).

Τεστ Κηλίδων Μελάνης Rorschach

Ημερομηνία διεξαγωγής: 01/02/2020 - 12/04/2020

To τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι ένα από τα γνωστότερα προβολικά τεστ για την αξιολόγηση της προσωπικότητας και τη διάγνωση συναισθηματικών διαταραχών.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εκπαιδευθούν στη χορήγηση, κωδικοποίηση και ερμηνεία του Rorschach, καθώς και τη συγγραφή της έκθεσης αξιολόγησης. Η εκπαίδευση θα στηριχθεί στο σύστημα βαθμολόγησης και ερμηνείας του Exner.

Μαθησιακές δυσκολίες (Δυσλεξία): Αξιολόγηση και Αποκατάσταση

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18/01/2020 – 17/05/2020

e-learning: 21/10/2019 - 03/02/2020

Η προσέγγιση του προγράμματος δεν είναι θεωρητική αλλά αφορά την εφαρμογή και ορθή χρήση των τεχνικών παρέμβασης.

Ψυχομετρικές Δοκιμασίες (WISC – V & WPPSI – III GR)

Ημερομηνία διεξαγωγής: 09/11/2019 - 02/02/2020

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις ψυχομετρικές δοκιμασίες WISC-V και WPPSI-III GR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντίγραφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου/ βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

Εισηγητές: Δροσίτη Αγγελική (MSc Κλινική Ψυχολόγος) Μοσκόφη Ιορδάνα (MSc Κλινική Ψυχολόγος)

Ψυχομετρικές Δοκιμασίες (WPPSI – III GR)

Ημερομηνία διεξαγωγής: 31/01/2020 - 02/02/2020

Εισηγήτριες:

Δροσίτη Αγγελική, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.)
Μοσκόφη Ιορδάνα, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Π.Ε.)

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη ψυχομετρική δοκιμασία WPPSI – IIIGR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Προϋπόθεση: Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην κλίμακα νοημοσύνης WISC-V. Επίσης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αντίγραφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου/ βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

Αυτισμός και Παιχνίδι - SSIP

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22-23-24 Νοεμβρίου 2019

Στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ δουλεύουμε με παιδιά στο Φάσμα από το 1999. Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, αλλά και τα σύγχρονα δεδομένα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, μας έχουν δείξει πως το παιχνίδι είναι ο απλούστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος διδασκαλίας ενός παιδιού με ΔΑΦ.

Εισηγητές: Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant

e-learning: Μαθησιακές Δυσκολίες & Αυτισμός

Ημερομηνία διεξαγωγής: 27/01/2020 – 17/02/2020

Μέθοδοι & Τεχνικές CBT για Αντιμετώπιση Άγχους / Διαχείριση κρίσεων

Ημερομηνία διεξαγωγής: 14-15/03/2020 & 21-22/03/2020

Εισηγήτρια: Τασίου Ασπασία, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Στη σύγχρονη κοινωνία οι «κρίσεις» που μπορεί να βιώσει κάποιος είναι συχνές, πολυποίκιλες / πολυδιάστατες και ανεξάρτητα από τα βαθύτερα πιθανά αίτια τους, σηματοδοτούν το «επείγον» και παραπέμπουν στην άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας που θα τις αμβλύνει. Δυσκολίες της επιβίωσης και της καθημερινότητας, πηγές του στρες, στην σχολική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή, αλλά και εσωτερικές συγκρούσεις σε σχέση με την αυτοεικόνα, την αυτοεκτίμηση ή/και την ανταπόκριση μας στους πολυποίκιλους ρόλους που καλούμαστε να αναλάβουμε καθημερινά μας φέρνουν αντιμέτωπους με «κρίσεις».

Απώλεια & Πένθος / Επεξεργασία & Διαχείριση

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 23-24/05/2020 & 30-31/05/2020

Στο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το δύσκολο θέμα της απώλειας και του πένθους, τόσο κοινό βίωμα και συμβατό με την ανθρώπινη φύση, τόσο δύσκολο στην αποδοχή, την αντιμετώπιση του πόνου και την διαχείρισή του.

Το σεμινάριο θα εκτείνεται σε δύο μέρη, έχοντας πάντα κατά νου ότι είναι ένα θέμα που δύσκολα εξαντλείται. Ωστόσο θα επιχειρήσουμε μια όσο το δυνατόν βιωματική προσέγγιση, με έμφαση στην γνωσιακή –ανθρωπιστική θεώρηση, και αντλώντας πληροφορίες και από άλλες προσεγγίσεις.