Πόσο αντέχεις την αλήθεια, του Γρηγόρη Βασιλειάδη, θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις.
Χορηγός Επικοινωνίας: Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Σάββατο 13 Μαϊου 18:00
(Περίπτερο 15 - Stand 35 -39)
Ομιλητές:
Όλγα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος
Χριστίνα Μαυρίδου, εκπαιδευτικός
Γρηγόρης Βασιλειάδης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής
Οργάνωση : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : psychology.gr
Λίγα λόγια για το βιβλίο Πόσο αντέχεις την αλήθεια
Σκοπός της ζωής δεν είναι η ευτυχία, ούτε ο πόνος.
Δεν είναι να περνάς καλά, ούτε να γίνεις «καλός».
Είναι, με εργαλεία την αυθεντικότητα και την επιθυμία που σε κατοικούν, να βρεις το νόημα μέσα σε κάθε εξωτερική κι εσωτερική σου κατάσταση.
Το νόημα που δικαιώνει και αποβλέπει στην πίστη, την ελπίδα και την αγάπη.
Να γίνεις πρώτα απ’ όλα καλός μαθητής.
Η οδύνη, η αποτυχία, η αμαρτία είναι προϋποθέσεις της καλής μαθητείας, της επιτυχούς μεταμόρφωσης.
Πρέπει να έχεις απελπιστεί από το μέσα σου οπλοστάσιο για να γυρέψεις κάπου έξω από σένα την ελπίδα.
Πρέπει να έχεις φτάσει στην απόγνωση για να αποζητήσεις ολόκαρδα την όντως γνώση.
Σκοπός της ζωής δεν είναι να ζεις για τον εαυτό σου, αλλά μέσω του εαυτού σου.
Να εμπιστεύεσαι τον κίνδυνο που κάθε ανατροπή εγκυμονεί σαν να ναι αυτός ο αλάνθαστος δάσκαλος και ο οδηγός σου.
Σκοπός της ζωής είναι αρχικά να βρεις την αλήθεια.
Αυτήν που σου αναλογεί ατομικά ως ψυχικό υποκείμενο. Και μετά να την αφήσεις για να ξανοιχτείς στον ωκεανό της Αλήθειας που σου αναλογεί ως πρόσωπο.
Της Αλήθειας που δεν είναι σχετική αλλά αδιαμφισβήτητα απόλυτη. Που δεν την κατέχεις, αφού εκείνη σε κατέχει. Που είναι άφταστη κι όμως τόσο προσιτή.
Να σχετιστείς μαζί Της με μια σχέση υπερπροσωπική που –στ’ αλήθεια!- ποτέ δεν τελειώνει.
Παραθέτουμε απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του.
«Ο άνθρωπος για να νιώσει την έξαψη της διακινδύνευσης, την υπέρβαση του φόβου και της ανάγκης, κάνει τα πάντα. Παίρνει τα όρη και τα βουνά, σκαρφαλώνει σε κατσάβραχα, θέτει το σώμα του σε κινδύνους. Λες κι έτσι θα κατευνάσει την αγωνία του για ολοκλήρωση του ίδιου και του ταξιδιού του στον κόσμο…
Όμως, ο αληθινός κίνδυνος είναι να αναρριχηθείς στις κορφές των έσω σου στοιχειών, των εσωτερικών σου παιδικών προσωπείων, των τεράτων που από καιρό σε κατοικούν! Ο αληθινός ο κίνδυνος είναι όχι να κατακτήσεις εξωτερικές κορυφές, αλλά να κατακτηθείς… Να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις κι εσύ να προχωράς μπροστά, όχι για να κερδίσεις, αλλά για να ... “χάσεις"!
Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι…
Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;»
Ο συγγραφέας
Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στη Νέα Ζϊχνη Σερρών. Από το 2002 ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας, και της Μ. Βρετανίας.
Το 2005 απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στη συμβουλευτική και την ψυχολογία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στη θεραπευτική πρακτική, τη σχέση θρησκείας - ψυχοθεραπείας και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.
Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA - European Family Therapy Association).
Είναι ο συγγραφέας του αυτογνωστικού βιβλίου «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης», Εκδ. iWrite & Πηγή, Οκτώβριος 2014.