Οι εκπαιδευόμενοι θα κατακτήσουν γνώσεις και θα αναπτύξουν δεξιότητες, σχετικά με τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά των ΔΑΦ μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας καθώς και με τις αντίστοιχες αρχές θεραπείας και αποκατάστασης, ώστε να είναι σε θέση να κατανοούν τις δυσκολίες των ατόμων με ΔΑΦ μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας, να σχεδιάζουν με υποστήριξη ένα πρόγραμμα παρέμβασης και να το υλοποιούν αποτελεσματικά.
Οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος - ΔΑΦ, εντάσσονται στις Διαταραχές της Ανάπτυξης. Τα άτομα με ΔΑΦ εμφανίζουν,διαφορετικού βαθμού, δυσκολίες στην κοινωνική συναλλαγή, στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.
Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική 5η σειρά
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός ώριμου επαγγελματικού -θεραπευτικού προφίλ των συμμετεχόντων,δομημένο πάνω στη γνώση, την εμπειρία και τη φιλοσοφία της κλινικής μας πρακτικής.
Οι τέσσερις σειρές του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του ΚΠΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Αυτισμό στην Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου» και το εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης για άτομα με αυτισμό «Ηλίανθος», το 2016, 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα.
Εισαγωγή σε, και, εξοικείωση των συμμετεχόντων με:
Έτσι ώστε οι συμμετέχοντες:
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα αναλυθούν διεξοδικά το θεωρητικό και εννοιολογικό κομμάτι διαγνωστικών κριτηρίων και εργαλείων, θεραπευτικές παρεμβάσεις, μέθοδοι αποκατάστασης και βασικά ζητήματα δεοντολογίας και φιλοσοφίας.
Εισαγωγή στις ΔΑΦ Μέσης & Χαμηλής Λειτουργικότητας
Εισαγωγή στην αντιμετώπιση/παρέμβαση /αποκατάσταση
Βασικές αρχές, Στόχοι, Περιορισμοί, Διατομεακή και Διεπιστημονική Συνεργασία, Παρεμβάσεις, Είδη και Μεθοδολογίες, Γενίκευση, Διεπιστημονικότητα, Αποτελεσματικότητα –Αποδοτικότητα.
Δυσκολίες στην Επικοινωνία
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες, Λεκτική και μη Λεκτική Επικοινωνία , Χρήση Ομιλίας, Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές PECSκαι TEACCH, Επικοινωνία και Αυτονομία.
Εισαγωγή στις βασικές αρχές και ορθή πρακτική
Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Προγράμματα Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, ΨυχοκινητικήΑγωγή, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Νέες Τεχνολογίες και Αποκατάσταση.
Διαχείριση συμπεριφορών που προβληματίζουν.Η χρήση συγκεκριμένων μεθοδολογιών. Το μοντέλο Positive Behavior Support(PBS).
Η οικογένεια με μέλος άτομο με ΔΑΦ
Πώς η ΔΑΦ επηρεάζει την οικογένεια. Θεραπευτική σχέση με την οικογένεια: Ανάπτυξη εμπιστοσύνης, η χρήση της Συμβουλευτικής στις ΔΑΦ.
Πρώτες Βοήθειες σε περιβάλλον Ειδικής Αγωγής
Το μοντέλο του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου
Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας & εκπαίδευσης, τελειόφοιτους / απόφοιτους συναφών σχολών
Διάρκεια: Νοέμβριος 2019 - Μάιος 2020
Ημερομηνίες: Σάββατο / Ώρες: 10 πμ – 3μμ
Δομή / Περιεχόμενο: 45 ώρες εισηγήσεων, 180 ώρες πρακτική άσκηση, 12 ώρες ατομική εποπτεία
Κόστος συμμετοχής
Θεωρητική εκπαίδευση και Πρακτική άσκηση
Θεωρητική εκπαίδευση
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα στα τηλέφωνα 6984601372 και 2105731581, Δευτέρα -Παρασκευή: 11:00 πμ - 15:00 μμ.
Έναρξη | 09-11-2019 |
Θέσεις | Ν/Α |
Κόστος | 380€ έως 580€ |
Διάρκεια | 7 μήνες |
Τόπος διεξαγωγής | Κέντρο δια βίου μάθησης TASEIS |
Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.