Εκπαίδευση και Εξειδικεύσεις
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Ψυχολόγος (Αρ. Άδειας 4127), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στις Τεχνικές Διαχείρισης Αγχωδών & Συναισθηματικών Διαταραχών, παρακολουθώντας το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν, παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας – Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου απ’ όπου πιστοποιήθηκε στον τομέα της Παιδοψυχολογίας.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γνωστική – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στο Christ Church University στο Canterbury της Αγγλίας. Κατόπιν, απέκτησε την ψυχοθεραπευτική της επάρκεια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (CFT).
Στο παρόν ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (EFT) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy – EFT/ HiEFT).
Επαγγελματική εμπειρία & Συνεργασίες
Είναι ιδρύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της ομάδας των θεραπευτών του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής “Another point of view” στη Νέα Σμύρνη.
Εκεί διενεργεί συνεδρίες ψυχοθεραπείας ενηλίκων και συμβουλευτικής εφήβων, σε ατομικό κι ομαδικό επίπεδο.
Παράλληλα, συνεργάζεται με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ως διδάσκουσα/εισηγήτρια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Τέλος, τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται και στην πανελλήνια τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς όπου και διενήργησε το ερευνητικό της έργο βασισμένο σε Εργαστηριακό Πείραμα κι αναφερόμενο στην διερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς κι ανταπόκρισης σε διλημματικές καταστάσεις.
Στο παρελθόν, συνεργάστηκε με Κέντρα Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας καθώς και με Κέντρα Ημέρας & Ειδικών Θεραπειών για παιδιά κι ενήλικες. Επίσης, έχει συνεργαστεί με γραφεία διεξαγωγής σεμιναρίων και παροχής ψυχολογικής υποστήριξης εργαζομένων μεγάλων οργανισμών.
Δείτε τα άρθρα της Επιστημονικής Συνεργάτιδας στο psychology.gr: Αρθρογραφία Κωνσταντίνα Παν. Αρβανίτη